Monday, July 11, 2011

kuantan mode>>>(",)

bler dh lama tak update blog...rasa mcm nk update...tp bler dh bukak blog...taktau nk update ape...addooiii...penyakit mcm2 skrg nie... =) btway...fokus pd tajuk sebenar2nya just nk share pasal percutian ke kuantan...

ermmm...time nk pegi kuantan (9julai), aku tnjuk la pamplet mr wah chan kt dia...kekonon just nk share jer...dia pn duk belek2 gak la pamplet tue...lastly yg terkuar dr mulut dia..kita cari cincin merisik dlu yer :) hehehee....seriusly, aku bukannya nk mtk dia beli...aku just nk gtau yg mr wah chan ada sale jer...uwaaa.... aku pn selamba jer balas tembakan dia..."ayg bukan nk suh abg beli laaa... ayg nk suh abg tgk jer..dduussshhh!!!"...dia sengih2 jer... after jer krisis yg tak sebrapa nk krisis tue...aku terus snyap!! mls nk ckp bebyk...walaupun mmg aku nie takleh nk bisu sgt... aku nyanyi2 jer...pastu aku ckp2 dlm hati...aarrrggghhhh!!

hehehhe...dia mmg tersedia maklum..klo aku tetiba bisu jer dlm keta.. msti dia tnya..."nape syg diam?marah kt abg erk?" dlm hati aku..."errrmmm..mls nk layan!!" ahhahhahah :) ---> aku bukan MERAJUK yer...aku TERASA jer...:( yg pasti aku mmg takleh nk tahan emosi terasa aku tue...kejap jer...tetiba smpai kt tol..aku bg dia duit utk bayar...kesian tgk dia terkial2 nk kuarkan duit dr wallet.. "thanks syg" waaahhhh....rasa nk nanges!! hahaahah...emosi aku kembali stabil...bler aku jakun tgk permandangan sepanjang jalan ke kuantan...paling lawak..bler telinga aku start berdenggung...mcm2 aksi aku buat utk hilangkan benggung tue...bukak mulut laa...tarik hdung laa...hahhaah...lawak!!

bler aku dh start bosan dlm keta...aku pn gatal kn tngan nie snap pic yg ntah ape2 kn...smapi le ke kuantan(umah k.ija)...elok2 jer smpai taman putra putri...tiba2 hati aku berdebar...betulkan decision aku nie ikut dorg g kuantan?? huhu..time nk trun tue... mr cinta ckp "jom trun"..tetiba ayat yg terpantul dr hati aku kuar.. "ermmm...segan la" opssss serius tue cuma kata2 dari hati...aikkk cmne bleh tertubik nie..hehehe...=) alhamdulillah...aku dpt atasi masalah gugup n segan aku nie...professional kn...muahhaha...geli!

rombongan ktorg diteruskan ke umah along..tgk visit k.nor and new baby dorg hanaa...comel sgt2 hanaa..seolah2 byk ikut muka ibu nya :) masa mmg byk diabeskan diumah jer...xde pegi mana2 sebab kitorg gerak pn hampir mghrib ke umah along...ditakdirkan on the that day, aku UZUR..ada ke patut soalan yg mr cinta tnya..."nape ayg tak solat" aaikkkk...nk kena tnjuk bukti ker wahai mr cinta WSJ oiittt...hahhaha...:) alhamdulillah bersyukur sgt2 sebab aku dikenalkan ngan mr cinta..everything about life + islam aku pelajari ngan dia..amin ya Allah...:)

ktorg stay 2D1N diteratak k.nor ngan along...best rupa2nya bler duduk ngan family dia...sebab dia ada ank sedara yg comel2 yg bleh aku layan bermain2...hahah.."aunty gee...tgk barbie mia nie...rambut nyer tak sikat" aku pn layan kn la..."meh,auntie sikatkn...eee rambut dia mcm rambut mia laa..." si kakak duk senyum2 jer..=)

esok nya...time nk blik...kitorg jalan2 pantai dlu...laut china selatan yg 1st time aku g..hahah...biasanyer ngadap laut selat melaka jer kn...muahahha :) laaayaaaannnn....blik tue sggah umah k.ija...aku jd serba salah sgt ngan ank sedara mr cinta, cik nurin+cik mia.. huhuhu...masa aku siap2 nk blik..dialog dorg kt aku sama "autie balik esok laaa...kejap jer duk sini"..uwaaaa... auntie keje syg!..nti kita jmpa k...23julai ayoh e' kawen...(walaupun 70% aku takleh nk g) ada event plak kt umah kn keesokkan hari 24julai tue....

layan jer la gmbar ciput2 aku nie~~~ hahaahha


lokasi kami~~


makcik sya!!